Aflastingen

De KNZB heeft conform de vandaag (12 maart) bekendgemaakte richtlijnen van het kabinet en het RIVM besloten alle competities die door de zwembond worden georganiseerd in het gehele land stop te zetten tot en met 31 maart. De KNZB adviseert daarnaast alle verenigingen om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden.

Zie ook de website knzb.nl

Vacature

Waterpolo Competitieleider Midwest

De werkgroep Competitie is de spin in het waterpolo-web. Vanuit dit centrale punt wordt de competitie opgezet en geregisseerd. Dat betekent in de praktijk de zorg voor een goed verloop van de competitie en zorgvuldige afhandeling van verzoeken.

Functieomschrijving
Als competitieleider stel je de competities samen, en draag je zorg voor een goede toetsing van verzoeken van verenigingen en de juiste afhandeling van wedstrijden en tuchtzaken. Daar sta je niet alleen voor. Samen met polosecretariaten, assistent competitieleider en overige leden van de Regionale Waterpolo commissie Midwest (RWPC), draag je jouw steentje bij en ondersteun je in raad en daad. Als Competitieleider ben je de sleutelfiguur van de competitie voor 57 verenigingen en 250 teams. En niet te vergeten de duizenden waterpoloërs, die wekelijks hun wedstrijden afwerken. Dit werk gebeurt achter de schermen en kan vanuit huis uitgevoerd worden. Een goede kennis van het office pakket is noodzakelijk, enig doorzettingsvermogen voor speciale programma’s is gewenst.  
Naast deze kernactiviteiten draai je mee in de RWPC waarin je ondersteuning biedt en meedenkt over verbeteracties zoals het vereenvoudigen van procedures en systemen.  

Functie eisen
Je beschikt over een goed HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in een administratieve richting. Affiniteit met waterpolo is een pré. Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en je weet door je enthousiasme en krachtige optreden de belangen van verenigingen en RWPC te vertegenwoordigen.
In de communicatie ben je in staat goed te luisteren, je in te leven en je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken. Je bent goed in procesmatig denken en initiatiefrijk. In het werk spelen objectiviteit, oplossingsgerichtheid en besluitvaardigheid een cruciale rol. Je kijkt naar mogelijkheden om taken te optimaliseren en je legt communicatief de lat hoog neer. Samenwerking is de manier voor jou om binnen deze gezellige werkgroep je steentje bij te dragen aan de waterpolocompetitie. Faciliterende houding word op prijs gesteld. 


Beloning
Voor alle vergaderingen en bijeenkomsten worden reiskosten vergoed. Uit ervaring is gebleken dat het 5-10 uur werk per week inhoudt. We hebben de taken dan ook onder meerdere competitieleiders verdeeld.
 

Contactinformatie
Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Andries Kruijt, voorzitter RWPC Midwest, tel 06-51337281.

Competitie 2020-2021

De RWPC / Competitieleiders nodigen de verenigingen uit om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen 2019-2020.

Wanneer:  woensdag 17 maart 2020
Aanvang:  19.30
Locatie:     het Veenweidebad, Ontspanningsweg 1, 3641 SV Mijdrecht
Zaal:          naast de bar in de hal

Agenda:

  • Doornemen jaarplanning seizoen 2020-2021
  • Aanpassing invallersregeling seizoen 2020-2021
  • Uitkomst en discussie vragenlijst Veteranen & Bekercompetitie


De uitnodiging is voor één of twee afgevaardigden van elke vereniging uit Regio MidWest. Waarom maximaal twee personen per vereniging, dat doen we omdat de groep anders te groot wordt en dit werkt dan het efficiënts.

Gaarne voor 14 maart aan ons de competitieleider laten weten of uw vereniging vertegenwoordigt is en wie namens uw vereniging aanwezig zal zijn?
Dit kan door een mail te sturen aan

Inzetregeling scheidsrechters

In het beleidsplan van de Regio MidWest staat geschreven over de scheidsrechters inzet regeling. De tekst in het beleidsplan is nu omgezet in een schematisch overzicht, die bijdraagt aan het duidelijker maken van het geen beschreven staat.

Dit schematische overzicht vindt u hier

Toernooien

Wilt een zien waar een toernooi is of een toernooi aanmelden. Ga dan naar www.waterpolotoernooien.nl .  Een mooi overzicht van alle aangemelden toernooien