Nieuws

Het RTC Waterpolo Noord-Holland gaat vanaf heden deze pagina gebruiken om waterpoloërs, ouders, trainers clubs te informeren. Vragen of opmerkingen graag per mail aan:

Bijeenkomst

Maandag 11 juni j.l. heeft het RTC Waterpolo Noord-Holland i.o. een tweede informatieve bijeenkomst gehouden.
De opkomst was wederom groot. Het doel van de avond was om een ieder te informeren over de stand van zaken en om vragen te beantwoorden van deelnemers en ouders. Hierbij een korte samenvatting.


Doel

Het doel van de RTC’s in Nederland is om getalenteerde waterpolo spelers relatief dicht bij huis een compleet programma aan te bieden. Het RTC NH is daarmee een logische vervolgstap op de succesvolle Waterpolo school in Noord-Holland.

Opzet

De opzet van de RTC’s in Nederland, die onderdeel van het opleidingstraject van de KNZB zijn, is dat deelnemers die worden uitgenodigd, lid bij hun club blijven en ook blijven trainen en spelen bij hun club.
Aankomend seizoen zijn de leeftijdsgroepen waarvoor het RTC bedoeld is, jongens en meisje geboren tussen 2000 en 2006
Het RTC geeft daarmee de oudere leeftijdsgroepen de mogelijkheid om naast de Oranje trainingen dicht bij huis extra trainingsuren te kunnen maken.
De niet bij Oranje geselecteerde spelers of bij Oranje uitgeselecteerde spelers krijgen de mogelijkheid op niveau te gaan of blijven trainen om eventueel (weer) aansluiting bij Oranje te krijgen

Het RTC Waterpolo Noord-Holland heeft een intentie verklaring van de KNZB ontvangen als stap naar een officieel door de KNZB/NOC-NSF erkend RTC.
Het RTC Waterpolo NH heeft de volledige steun van de KNZB Regio Midwest en gaat nauw samenwerken met de Waterpolo school NH.

Wanneer de laatste financiële hobbels, door het RTC bestuur, zijn genomen gaan we naar de notaris om de Stichting RTC Waterpolo Noord-Holland op te richten, waarmee het RTC NH een volkomen onafhankelijke status heeft.