G-Waterpolo

In Regio Midwest is er 1 vereniging die traint met een G-team. De RWPC heeft Christa en Sabrina gevraagd hoe dit is ontstaan, hieronder het verhaal.


Begin 2015 is er aan ons (Christa en Sabina) gevraagd om iets voor onze club ZSC-Oceanus te doen. Wij hadden al een tijdje in ons hoofd om een G-team op te starten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Nadat wij van onze waterpolo commissie een go hadden gekregen zijn wij gaan kijken bij Katwijk, die al een G-team had. Wij hebben daar ideeën op gedaan en zijn zelf reclame gaan maken voor een G-team. Dit hebben we gedaan op ons werk.

September 2015 zijn wij gestart met ongeveer 6 spelers en momenteel hebben wij 8 zeer enthousiaste spelers. Zij hebben het erg naar hun zin en trainen elke vrijdag van 19:30 tot 20:30 in zwembad de Waterlelie.

Wij hebben nu een al een paar keer een wedstrijd gespeeld tegen Katwijk. Het maakt tijdens de wedstrijden niet uit wie er wint of verliest, iedereen is trots op zijn gespeelde wedstrijd en de verrichte prestatie.

Het lijkt ons ontzettend leuk wanneer er nog meer verenigingen een team opstarten zodat er een competitie kan komen voor de gehandicapten waterpolo. Wil je meer informatie over ons G-team, ben of ken je iemand die bij ons in het team wil komen spelen en/of meer informatie over hoe je een team start. Kan je ons altijd mailen op het volgende adres: Of kom gerust een keer kijken bij onze training.