Daadwerkelijke Aanvangstijd

U kent het wel, de wedstrijd loopt uit of vangt om wat voor reden niet op de vastgestelde tijd aan.
Wat we vergeten vast te leggen is dan de werkelijke aanvangstijd. Er komen dan klachten over dat een wedstrijd te laat is aangevangen waardoor o.a. de scheidsrechter te laat komt bij zijn wedstrijd die hij zelf wil spelen. Of hij komt te laat in het bad om te fluiten, omdat zijn eigen wedstrijd als polospeler is uitgelopen.
Er zullen nog wel meer situaties waar in dat kan voor komen, maar belangrijk is dat we nimmer kunnen vaststellen of dit zo is.

Hieronder de instructie hoe dit vast te leggen.

• Laat de tafel de daadwerkelijke aanvangstijd op een papier schrijven met de reden waarom de wedstrijd later aanvangt.

• Bij het afsluiten van de wedstrijd ziet men onderstaand veld.

afs De daadwerkelijke aanvangstijd is in te vullen als  icoon ptl   wordt geklikt. De daadwerkelijke aanvangstijd is nu aan te passen. Zet ook de reden bij opmerkingen.

De daadwerkelijke reden hoeft alleen bij de eerste wedstrijd te worden ingevuld waar de daadwerkelijk aanvangstijd niet juist is. Bij de overige wedstrijden volstaat de opmerking “zie vorige wedstrijd”, tenzij de aanvang nog verder vertraagd, dan de wel de juiste reden vermelden.

De werkelijke eindtijd wordt overgenomen van de klok van het tablet.  Zorg dus dat deze op de juiste tijd staat.

Als er nog andere relevante opmerkingen (bijvoorbeeld blessures) nodig zijn, dan deze in het opmerkingen veld plaatsen.

De scheidsrechter controleert niet alleen de wedstrijdgegevens, maar ook of opmerkingen en de werkelijke aanvang- en eindtijd goed staan, alvorens in onderstaand scherm “akkoord scheidsrechter” aan te klikken