Verenigingen

Iedere vereniging, die actief is in de regio midwest met synchroonzwemmen, kan zich onder dit hoofd presenteren. Met een korte geschiedbeschrijving, missie en visie, e.d., maar ook een algemeen nieuwtje (bijv. een jubileum) en eventueel een link naar de eigen website.

DWT Haarlem

logo DWT

Synchroonzwemmen bij DWT Haarlem

Zwemvereniging De Watertrappers (DWT) heeft een rijke historie. Al ruim 85 jaar is DWT de leukste en gezelligste zwemvereniging van Haarlem en dé plek om synchroonzwemmen te leren en mee te doen aan regionale en landelijke wedstrijden.

Bij DWT staat sportiviteit en gezelligheid voorop. De afdeling synchroonzwemmen kent momenteel zo’n 30 leden, verdeeld over Aanloop, Age 1, Age 2, Junioren en Senioren. Wij zijn trots dat DWT volledig draait op enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten als jurylid, scheidrechter, werkgroeplid of een andere rol binnen de vereniging vervullen.

De trainsters zijn ervaren en gemotiveerd om het plezier in synchroonzwemmen en de prestaties hand in hand te laten gaan. Ze werken samen met de zwemsters om ze naar een volgend niveau te brengen in de vorm van het behalen van een diploma of de voorbereidingen op de verschillende wedstrijden (techniek en uitvoeringen). We leren de meiden de technische vaardigheiden en proberen altijd zo mooi mogelijke muzieknummers neer te zetten. Wij geloven dat als het plezier groot is, de prestaties vanzelf volgen!

Naast regionale wedstrijden organiseert DWT ook onderlinge wedstrijden en zijn er gedurende het jaar regelmatig verschillende gezellige activiteiten. Wil je meer weten over synchroonzwemmen bij DWT of eens een proefles meemaken? Kijk dan op onze website voor nadere informatie: http://www.dwt-haarlem.nl/synchroonzwemmen of meld je aan voor een proefles door een email te sturen naar: .

 

VZC Veenendaal

VZC Veenendaal

Het synchroonzwemmen is sinds 1984 een tak van VZC, Veenendaalse zwemclub.
Met plezier en veel muziek werken we samen aan prestatie in het water.

clubkleding

Clubkleding


De beginners trainen voor de 5 aanloopdiploma’s en de leden van de wedstrijdgroepwerken hard om
de nodige limieten te laten behalen om deel te kunnen nemen aan uiteindelijk de Synchro Beat (Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd). 1 à 2 keer per jaar verzorgen we een uitvoering met het hele team, ook met de aanloopgroepen.

Training

De beginners starten met 2 trainingen in de week en de wedstrijdgroepen trainen drie keer per week.

Naast plezier en prestatie in het water is er ook ruimte voor gezamenlijke activiteiten buiten het water.

Wij trainen in Zwembad De Vallei in Veenendaal.
Mocht je meer willen weten, kijk dan op onze website: http://www.vzcveenendaal.nl of mail naar

Aquarijn

Aquarijn synchroonzwemmen

In het jaar 2000 werd voorzichtig met synchroonzwemmen gestart onder de vlag van de afdeling Opleidingen. Dat bleek al gauw een succes en het volgende seizoen kon al als een aparte afdeling deel worden genomen aan de diverse wedstrijden. In 2004 werd de eerste Synchro Beat in Utrecht georganiseerd en Aquarijn was van de partij. Zelfs met de Age 1 op een podiumplaats.
In de jaren daarna groeide de afdeling langzaam uit tot een volwassen afdeling. Nu wordt gezwommen met ongeveer veertig meisjes, mooi evenredig verdeeld over de aanloop en de wedstrijdgroepen. Doelstelling van de afdeling is om aan alle nationale wedstrijden mee te doen. Als medailles gehaald worden is dat mooi meegenomen. Er wordt ieder jaar hard gewerkt om dan ook alle leden van de wedstijdgroepen de nodige limieten te laten behalen om inderdaad deel te kunnen nemen aan uiteindelijk het NK, NJK en de Synchro Beat. Deze wedstrijden zijn de omlijsting om met de deelnemende meisjes een gezellig kamp te organiseren.

Synchro Beat 2019 - 1

                                                  Synchro Beat 2019

De afdeling bestaat nu dus zestien jaar. Meisjes die bij de aanloop zijn begonnen maken nu deel uit van de senioren. Die zijn de toekomst van de afdeling, als trainer of als jurylid. Deze inzet wordt gestimuleerd. Eigen ervaring in de clubontwikkeling inbrengen en daarmee nog verder groeien.
De afdeling wordt aangestuurd door een commissie voor wat betreft de “harde” zaken zoals geld, organisatie activiteiten, zoals de jaarlijkse show, en secretariaat. Het trainersoverleg houdt zich bezig met het gebeuren aan de badrand zelf.

Slotfeest Aqu

                                               Slotfeest seizoen 2015-2016


Voor meer informatie of gewoon mee willen zwemmen? Bezoek onze website www.aquarijn.eu.

De Dolfijn

Fris, krachtig en gelijk dat is waar het De Dolfijn Amsterdam om te doen is. Samen streven we naar een top prestatie voor elke zwemster. Samen bouwen we niet alleen naar mooie teamprestaties, maar vormen we ook een hecht team. De Dolfijn Amsterdam, meer dan alleen synchroonzwemmen

ZPCH

Synchroonzwemmen bij ZPCH

ZPCH, de Zwem en Poloclub Hoofddorp, kent een rijke historie als het gaat om synchroonzwemmen. Reeds vele jaren weet de vereniging zich vertegenwoordigd op podiums van nationale en internationale wedstrijden synchroonzwemmen. Deelname van ZPCH-zwemsters aan nationale selecties zijn de laatste decennia eerder regel dan uitzondering. Het is dan ook redelijk uniek voor Nederland dat topsport en breedtesport bij de Hoofddorpse vereniging hand in hand gaan. Want daar staat de vereniging uit Hoofddorp voor: een professionele aanpak, met professionele trainsters, met zwemsters die maximale prestaties uit zichzelf willen halen maar ook met zwemsters die het gewoon voor de fun doen...
 

Renske en Romy Keur                                             Rynske en Romy Keur

De afdeling synchroonzwemmen van ZPCH kent momenteel zo'n 75 leden, verdeeld over aanloop, Age 1, Age 2, junioren en senioren. De vereniging kent daarmee de grootste groep synchroonzwemsters van Nederland. Zij worden getraind door enthousiaste trainsters die veelal een verleden kennen als topzwemster.

Dat dit gezien wordt door sporters buiten Hoofddorp mag duidelijk zijn uit het feit dat er naast sporters uit Hoofddorp en Nieuw Vennep, inmiddels ook zwemsters uit Capelle, Alphen aan den Rijn, Alkmaar, Ede, Amersfoort, Utrecht, etc. bij de diverse groepen meedoen. Het gegeven dat ZPCH als enige vereniging van Nederland een licentie van de KNZB heeft verkregen zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. ZPCH werkt dan ook nauw samen met de KNZB, en niet alleen als het gaat om de zwemsters zelf, maar ook met opleidingen van kader en officials.

Naast de zwemsters zijn bij de club uit Hoofddorp ook vele ouders betrokken. Te denken valt aan juryleden, hulpouders, commissieleden, activiteitenbegeleiders, badpakken ouders, etc.

zwemsters


Met deze enthousiaste aanpak heeft de sport ook een vaste plaats gekregen in de Hoofddorpse gemeenschap. Zo’n beetje wekelijks wordt publiciteit gekregen in lokale en regionale weekbladen hetgeen ook voor sponsoren aantrekkelijk blijkt.

Naast wat meer afdeling gebonden activiteiten zoals zwemkampen, funkampen, trainingsweekenden en zwemshows weet de vereniging veel vrijwilligers te bewegen om ook grotere evenementen te organiseren. Zo werd in seizoen 2014-2015 nog het EK synchroonzwemmen naar het thuisbad gehaald. Kortom, een bloeiende vereniging in het algemeen en afdeling in het bijzonder, die iedere ervaren synchroonzwemster of synchroonzwemster in de dop heel veel plezier kan brengen!

Geïnteresseerd?  Kom eens kijken, doe mee en wordt lid…http://zpch.nl/sz/lid-worden

Teams op het podium SynchroBeat