De commissie

De regiocommissie bestaat uit de secretaresse Irma Kok en omdat de voorzitterspositie vacant is vervult Irma als interim de voorzittersrol. Jettie Klein is algemeen lid. Jettie houdt zich met name bezig met de opleidingen van de officials. Daarnaast maakt Linda Visser deel uit van de commissie als algemeen lid. 

Irma Kok


Functie: secretaris regiocommissie regio Midwest,
  vertegenwoordiger en secretaris Interregiocompetitie,
  coördinator taakgroep officials/reglementen KNZB

In het dagelijks leven ben ik behalve moeder van twee volwassen kinderen (zoon en dochter); oma van drie kleinkinderen in de leeftijd van 21 maanden, 14 maanden en 3 maanden. Ik ben oppas oma, en pas twee dagen per week op het kleine grut.
Per 1 mei 2014 ben ik gestopt met werken, vanwege pensionering en kan dan nog meer tijd vrijmaken voor het synchroon zwemmen, wat in de loop van de tijd  een grote hobby is geworden. De hele familie is met het zwemmen grootgebracht. Mijn vader heeft lange tijd waterpolo gespeeld en ook mijn man en zoon waren fervente waterpolospelers. Zelf heb ik gezwommen en waterpolo gespeeld, maar door dochterlief bij het synchroonzwemmen betrokken geraakt.

Gestart als beginnend trainster van de allerkleinsten is de training uitgegroeid tot een groot deel van de bezigheden. Lange tijd trainden we bijna elke dag wat uiteindelijk resulteerde in het kampioenschap van Nederland bij de ploegen senioren. Mijn dochter heeft lange tijd deel uitgemaakt van de nationale ploeg. Op jurygebied heb ik allereerst de M-cursus gevolgd (was destijds een verplichte cursus), daarna   juryofficial 9, official 8 en de bevoegdheid “S” als scheidsrechter. Daarnaast ben ik internationaal beoordelaar geweest. Dit heeft mij naar veel internationale wedstrijden gebracht, met als hoogtepunt de Wereldkampioenschappen in Melbourne (Australië). Voor de internationale wedstrijden ben ik inmiddels “te oud”.
Inmiddels ben ik een aantal jaren als teammanager met de juniorenploeg van Nederland meegegaan naar Europese  Jeugdkampioenschappen en ook Wereld Jeugd kampioenschappen. En afgelopen juni de Eerste Euro Spelen in Baku. Dit is ook weer erg leuk om te doen.

Bij de Interregiocompetitie worden vier tot vijf vergaderingen per jaar georganiseerd, met een vertegenwoordiging van alle regio’s. Aan de hand van de inschrijvingen voor de verschillende wedstrijden worden wedstrijden verdeeld naar de verschillende regio’s en wordt per wedstrijd een indeling van de jury gemaakt.

Als coördinator van de taakgroep officials/reglementen is deze taakgroep verantwoordelijk voor het organiseren van de landelijke cursussen op official gebied. Verder worden officials aangewezen voor de verschillende NK’s, NJK, Synchro Beat en Combinatie. Verder worden elke vier jaar de reglementen aangepast aan de wijzigingen die de FINA op dat moment heeft doorgevoerd.

Als secretaris(esse) van de regiocommissie zorg ik voor de verslaglegging van de vergaderingen en de samenstelling van het wedstrijdrooster en de reglementen. De synchroonzwemcommissie MidWest wordt gezien als een  “brug”  tussen  de verenigingen en het bestuur van de regio.
Door het enthousiasme van de vrijwilligers in de diverse verenigingen is en blijft het een leuke hobby.
Het kost veel tijd, maar je krijgt er ook veel plezier voor terug. We doen het uiteindelijk voor de zwemsters.